Bag om TUK

Af Heidi Lund |

Så du TUK i TV 2 Nyhederne?

Så du TUK i TV 2 Nyhederne?
Lys, kamera, action!

Nogle dage er lidt mere særlige end andre, og på en kold decemberdag kunne vi hos TUK lune os ved andet end blot tanken om den nært forestående jul.

Vi ventede nemlig besøg – et besøg, vi havde set frem til længe.

For det var ikke hvem som helst, der bankede på døren til vores kontor i Aalborg på en tilsyneladende helt almindelig mandag.

Nej, det var TV2 Nyhederne, der gerne ville lave et indslag om TUK og om, hvordan vores koncept kan hjælpe familier med at få sat skub i motivationen og læselysten.

Grundlægger Kasper Engstrøm Lyhne fik fornøjelsen af at fortælle om TUK foran de rullende kameraer, ligesom historien om hans egen søn Sander blev en del af indslaget (den kan du læse her, hvis du har lyst).

I indslaget møder du også andre end os hos TUK. Du kommer også med hjem til Sofie Vandborg og hendes fantastiske familie, der er glade brugere af TUK.

Sofies søn Anker på ni år har oplevet, at det er blevet lettere at genkende ordene i bøgerne, når han lytter til dem, mens han læser. Det betyder faktisk, at det også er lettere for ham at læse bøgerne højt for sine forældre, efter han har lyttet og læst for sig selv.

Vil du læse endnu mere om Sofies familie og deres oplevelse med TUK, kan du gøre det i blogindlægget her.
Section divider

Lær mere om TUK

Har du lyst til at følge med bag kulissen hos TUK? Tilmeld dig vores nyhedsbrev og tag med på rejsen mod at skabe læselyst og gøre litteraturen mere tilgængelig for børn.

Section divider
TUK Speaker
Sæt skub i læselysten med en TUK Speaker
TUK Speakeren er din rejsekammerat ind i bøgernes verden. På næsten magisk vis afspiller højtaleren de lydbøger, der passer til dit barns yndlingsbøger.

Betjeningen er enkel og intuitiv, og på displayet kan du følge med i, hvor langt du er kommet i lydbogen, se status på højtaleren, fejlmeddelelser m.m.

Andre historier fra TUK

Så du TUK i TV 2 Nyhederne?

Bag om TUK

Af Heidi Lund |

Så du TUK i TV 2 Nyhederne?

I december 2023 var TV 2 Nyhederne forbi TUK for at lave et indslag om, hvordan vi vil motivere børn til at læse mere i fysiske bøger. Her kan du læse mere om, hvordan dagen forløb, og hvad der kom...

Bliver børn bedre læsere af at høre lydbøger?

Viden om læsning

Af Heidi Lund |

Bliver børn bedre læsere af at høre lydbøger?

Får vores børn egentlig det samme ud af en lydbog som den gode gamle papirbog, når det gælder læsning og læring? Det dykker vi ned i her, og du får også svaret på, hvordan dit barn lærer allermest ...

Hvordan TUK blev løsningen på en udfordring, mange familier kender

Bag om TUK

Af Heidi Lund |

Hvordan TUK blev løsningen på en udfordring, mange familier kender

Når motivationen til at læse ikke er så stor, skal der nogle gange kreative løsninger til. Det blev begyndelsen på TUK.