Om TUK

TUK forbinder lydbøger og trykte bøger – det gør vi for at åbne litteraturens underfundige univers for alle børn.

TUK giver plads til fordybelse og fantasi, til hyggelige stunder og fantastiske læseoplevelser.

Læs, lyt og mærk magien brede sig.

Section divider

Der var engang …

Som mange andre gode ideer opstod ideen til TUK på baggrund af en helt konkret udfordring. Stifter Kasper Engstrøm Lyhne skulle hjælpe sin søn med at læse.

“Jeg manglede en ny måde at gøre læsningen sjov og motiverende på. Som tech-interesseret var det oplagt for mig, at det var teknologien, der skulle hjælpe de gode læseoplevelser på vej, samtidig med at papirbogen stadig skulle spille en hovedrolle.”

Med denne tanke var de første spæde skridt mod TUK taget, og i tiden herefter har vi arbejdet koncentreret på at skabe et produkt, der giver børn gode læseoplevelser, motiverer dem og sætter skub i deres læselyst og -færdigheder uden brug af skærm.

Hos TUK er vi nemlig sikre på, at den gode historie lever, selvom den har fået konkurrence af skærme og sociale medier.

Section divider

TUK – hvor kommer navnet fra?

Måske kender du ikke eventyret om Lille Tuk, men du kender i hvert fald forfatteren – H.C. Andersen. I fortællingen skal Lille Tuk passe på sin lillesøster Gustave, men han skal også læse sine geografilektier. Hans mor har ikke råd til stearinlys, så han skal nå at læse, inden det bliver mørkt.

Solen går ned, og Lille Tuk har ikke nået at læse lektierne. Fortvivlet lægger han sin geografibog under hovedpuden og håber, at han kan lære sine lektier, mens han sover.

Da han er faldet i søvn, begynder bogen at krible og krable under puden. I hans drømme bliver den vakt til live, og han besøger alle de byer, han skulle lære udenad. Han møder endda sin lillesøster Gustave, der i drømmen er blevet voksen og flyver med ham hen over byerne.

Om morgenen vågner Tuk og kan huske alle sine lektier.

Ligesom bogen i eventyret blev vakt til live, giver TUK bøger til børn nyt liv ved at kombinere den trykte bog med lydbogen.

Vores mission

TUK skaber læseglæde og lader børn opleve fortællingernes magi ved at bygge bro mellem den digitale og fysiske verden.

Vores vision

Vi vil med innovativ teknologi – vores helt egen “TUK-magi” – give alle børn adgang til litteraturens magiske verden og genopfinde børnebogsmarkedet til gavn for forlagene, forfatterne og fremtidens læsere.